Sluit

Fiscale gunstmaatregel E-facturatie

Terug naar overzicht

Fiscale gunstmaatregel vanaf 2024 voor verplichte elektronische facturatie in 2026!

Zoals u ondertussen wellicht weet, bent u vanaf 2026 verplicht elektronisch te factureren in een B2B-omgeving via het PEPPOL netwerk. De wetgever voorziet een fiscale gunstmaatregel om de daarmee samengaande kosten te temperen.

 

Wat is elektronisch factureren?

Vanaf 2026 moet het elektronisch factureren gebeuren via een gestructureerde elektronische facturatie waarbij verplicht gebruikgemaakt moet worden van een Europees netwerk, PEPPOL genaamd.

 

Verhoogde aftrek van 120%

Voor kleine vennootschappen en eenmanszaken is er voor de kosten die deze verplichting met zich meebrengen een fiscale gunstmaatregel ingevoerd. De kosten verbonden aan factureringspakketten voor het opstellen, verzenden en ontvangen van elektronische facturen in een gestructureerde vorm die automatische en elektronische verwerking mogelijk maken (bv. abonnementskosten voor een factureringspakket) zijn voor hen 120% aftrekbaar.

Merk echter op dat afschrijvingen uitdrukkelijk uitgesloten zijn van de verhoogde aftrek.

 

Inwerkingtreding verhoogde kostenaftrek?

Het gaat om een tijdelijke regeling die inwerking treedt vanaf aanslagjaar 2025 voor boekjaren die ten vroegste beginnen op 1 januari 2024 en wordt weer buiten werking gesteld vanaf aanslagjaar 2029 voor boekjaren die ten vroegste beginnen op 1 januari 2028.

Overtuigd?

Contacteer me voor een geheel vrijblijvend gesprek.

500+

Linkedin connecties

102

Instagram volgers

23

Nieuwsberichten