Sluit

In 2022 vrijgesteld van BTW?

Terug naar overzicht

Vrijstelling voor kleine ondernemingen.

Onder de vrijstellingsregeling als kleine onderneming mag je maximum een jaaromzet realiseren van 25.000,00 euro. Hierdoor kan je de BTW-verplichtingen van je onderneming tot een minimum beperken. Dat houdt onder meer in dat je geen BTW meer hoeft aan te rekenen aan je klanten en dat je geen BTW-aangiften meer moe indienen.

Anderzijds kan je de BTW die je betaalde aan je leveranciers niet meer recuperen. 

Aanvragen voor 15.12.2021

Wil je vanaf 2022 gebruik maken van deze regeling, dan dien je dit voor 15.12.2021 per aangetekend schrijven te verzoeken bij de bevoegde BTW-controle. In je aanvraag noteer je de omzet van de eerste drie kwartalen van 2021 evenals een raming van je omzet voor het vierde kwartaal .

Maak je reeds gebruik van deze vrijstellingsregeling en wil je deze aanhouden in 2022, dan hoef je niets te ondernemen.

Opgelet!

Ondernemingen die werk in onroerende staat verrichten of actief zijn in de horeaca, die verplicht gebruik moeten maken van het geregistreerd kassasysteem, kunnen geen gebruik maken van deze vrijstellingsregeling.

Ben je nu onderworpen aan de gewone BTW-regeling, houdt er dan rekening mee dat je wellicht een deel van voorheen afgetrokken BTW over je investeringen en vooraad dient terug te betalen.

Contacteer ons!

Voor bijkomende vragen of inlichtingen, mag je ons steeds contacteren.

Bent u reeds overtuigd?

Contacteer me voor een geheel vrijblijvend gesprek.

489

Linkedin connecties

103

Instagram volgers

19

Nieuwsberichten