Sluit

Actua in 't kort

Terug naar overzicht

September 2022

Hieronder kan je kort overzicht vinden van de (financiële) actualiteit. Deze informatie is algemeen van aard en niet strikt voorbehouden voor zelfstandigen.

Verlenging BTW-verlaging

Het verlaagde BTW-tarief op gas en elektriciteit werd verlengd tot het einde van het jaar. Als de hoge prijzen aanhouden, is een verlenging voor 2023 mogelijk.

 

Onkostenvergoeding thuiswerk

De forfaitaire onkostenvergoeding die toegekend kan worden aan werknemers die structureel thuiswerken, bedraagt maximaal 140,15 euro.

 

Zonnepanelen

Heb je zonnepanelen en een digitale meter? Dan kan je voortaan je stroom delen aan 1 andere partij. Hiervoor dien je je aan te melden bij Fluvius.

Kilometervergoeding

De kilometervergoeding die werknemers kunnen genieten voor beroepsverplaatsingen met hun eigen wagen werd verhoogd. Deze bedraag 0.4170 euro per kilometer over de periode van 1 juli 2022 tot 30 juni 2023.

 

Starterskorting van 100,00 euro

Primostarters (hoofdberoep met beperkte inkomsten) kunnen een korting van 100,00 euro genieten op hun sociale bijdrage. Deze maatregel wordt automatisch toegepast.

 

Jobbonus voor startende zelfstandigen

Startende zelfstandigen zullen eind dit jaar een jobbonus toegekend krijgen van 600,00 euro. Zijn ze een jaar later nog zelfstandig, dan volgt een 2de schrijf van 600,00 euro.

Overtuigd?

Contacteer me voor een geheel vrijblijvend gesprek.

500+

Linkedin connecties

102

Instagram volgers

23

Nieuwsberichten